Home Contact English

Almere on Stage 2011
‘VMBO-ers Dromen & Doen op de beursvloer’


Visie PiT! hr specialists

De MVO visie van PiT! is om de aansluiting van het onderwijs en werkzoekenden op het bedrijfsleven te optimaliseren. Kennisoverdracht speelt hierbij een centrale rol. 'Wij willen ze enthousiasmeren voor de unieke kans die ze geboden wordt, ze in contact brengen met het bedrijfsleven, ze waardevolle kennis en vaardigheden bijbrengen die ze de start geeft in de carričre die ze verdienen.' aldus Marie Anne Borst, directeur PiT! hr specialists.


Samenwerking
'Na vorig jaar als beroepsbeoefenaar kennis gemaakt te hebben met het On Stage project zijn wij erg blij dit jaar een wezelijke bijdrage te mogen leveren.' aldus Marie Anne Borst. 'Trots zijn wij dan ook dat tijdens het Zakenfestival Almere de samenwerking met Almere on Stage definitief is gemaakt'. De projectleiders Sabine Bosch, decaan Echnaton, en Inge Kirsten, decaan Buitenhout Collega waren op woendag 22 september aanwezig om het voorstel te ondertekenen. 


On Stage Concept
Het is een ideëel project en ontstond naar aanleiding van het negatieve imago van het VMBO in de media. De vroegtijdige uitval op het MBO vindt zijn oorzaak onder meer in de verkeerde beeldvorming van een beroep. On Stage wil het keuzeproces van jongeren beter faciliteren door hen al in een vroeg stadium te informeren over beroepen.


Beursvloer en Doe-Dag
Op het afsluitende evenement (beursvloer) gaan  beroepsbeoefenaren en VMBO-leerlingen gedurende één ochtend met elkaar in gesprek over beroep en werkdag. Ter plekke worden matches/afspraken gemaakt voor twee weken later. Dan leggen de leerlingen op de Doe-Dag een werkbezoek af bij de beroepsbeoefenaren.

Beroepsbeoefenaren
Ben jij enthousiast om als beroepsbeoefenaar actief deel te nemen aan Almere on Stage om je kennis en ervaring op de potentiële opvolgers in Almere door te geven? Meld je dan hier aan of kijk voor meer informatie op www.almereonstage.nl